En rodbehandling er en almindelig tandbehandling, som udføres i klinikken. Vi oplever, at mange er både uvidende og nervøse for at få lavet en rodbehandling, da de ikke er klar over, hvordan en rodbehandling udføres.

Årsagen til, at en tand må rodbehandles kan være flere ting. Tanden kan have et cariesangreb som går helt ind til nerven, tanden kan være så slået så nerven er død eller beskadiget, tanden kan være knækket så revnen går helt ind til nerven og nogle gange finder man ikke årsagen til, at nerven er syg.

Grunden til, at en syg nerve kan give store smerter er, at der inde i den hårde tand ikke er plads til, at vævet kan hæve som det sker andre steder på kroppen, og derfor trykker det hårdt på nerven og det gør meget ondt.

Vi giver dig her et detaljeret indblik i, hvordan vi foretager en rodbehandling, så du har et kendskab til behandlingen og ved præcis, hvad der foregår, hvis du en dag skal have rodbehandlet en tand.

FØRSTE SKRIDT: LOKALBEDØVELSE

En rodbehandling har til formål at fjerne bakterier og eventuelt dødt væv i en rodkanalen. Da denne opgave kræver, at der bores i tanden og etableres adgang ind i en rodkanalen, er det nødvendigt at indlede behandlingen med brug af lokalbedøvelse. På denne måde undgås smerter i forbindelse med rodbehandlingen.

ANDET SKRIDT: RENSNING OG DESINFICERING

Når der er boret et hul, således der er adgang ind til det sted i tanden, hvor betændelsestilstanden befinder sig, finder vi tynde rodfile frem, som har en størrelse, der gør, at de kan indføres i rodkanalen. Disse rodfile er de instrumenter, som vi benytter til at fjerne og rense rodkanalen for bakterier og dødt nervevæv.

For at opnå så godt et behandlingsresultat som muligt er det vigtigt, at vi får fjernet alle bakterier. Derfor skyller vi hele tiden den kanal vi renser med en desinficerende væske, som skylles ned i rodkanalen. Dette desinficerende middel får bugt med de sidste bakterier.

TREDJE SKRIDT: OPFYLDNING AF RODKANALEN

Som afslutning på behandlingen fylder vi rodkanalen op med et rodfyldningsmateriale.Nogle gange gøres det samme dag, som rensningen og andre gange kræves det, at vi lægger noget desinficerende i tanden nogle dage før den rodfyldes. Vi erstatter derefter den tabte tandsubstans i forbindelse med udboring i tanden med en fyldning, således at du får et tilfredsstillende resultat. Denne fyldning laves langt oftest i plast. Selvom tanden nu er død, sidder den stadig fint i knoglen men tanden bliver mere porcelænsagtig og dermed har den større risiko for, at kunne knække. Man anbefaler derfor altid, at man hurtigst muligt efter rodbehandlingen får sat en krone på tanden.

Hvis du har spørgsmål til vores rodbehandling eller ønsker uddybende forklaring, er du velkommen til at kontakte os.

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?