Har du blødende tandkød?

Rødt, ømt, hævet og irriteret tandkød – détte er nogle af de symptomer, der ofte går hånd i hånd med blødende tandkød. Mange mennesker oplever at have blødende tandkød, hvilket gør det til et udbredt problem, som ofte for alvor kommer til udtryk i forbindelse med indtag af hårde madvarer og især ved tandbørstning – her bliver blodet tydeligt.

Men hvorfor får man blødende tandkød? Og hvad kan man gøre for at undgå det? Alt dette kan du finde svar på nedenfor.

ÅRSAGER TIL BLØDENDE TANDKØD

Den hyppigste årsag til blødende tandkød er tandkødsbetændelse også kaldet gingivitis. Tandkødsbetændelse er en meget udbredt tandsygdom, som opstår som resultat af, at bakterier i længere tid har kunnet sidde ugeneret på tandkødsranden.. Her arbejder bakterierne sig ned i den tandkødslomme som omgiver alle vores tænder. Bakterierne skaber en betændelse i tandkødet og vores krop prøver så, at bekæmpe denne tilstand ved, øge mængden af blodkar og dermed blod. Heraf opstår blødende tandkød, som også giver anledning til ømhed, rødme og hævelse.

Rygning er også en meget vigtig faktor som årsag til blødende tandkød.

Tandkødsbetændelse er heldigvis relativt nemt at komme til livs, og derfor giver vi dig her en guide til, hvad du skal gøre for ikke alene at slippe af med tandkødsbetændelse men også for at forebygge, at blødende tandkød opstår.

HVAD SKAL DU GØRE? EN GUIDE TIL DIG

  1. Børst dine tænder to gange dagligt med en blød tandbørste. Bevæg tandbørsten i små gnubbe bevægelser på stedet,løft derefter tandbørsten væk og sæt den ind på området umiddelbart ved siden af, træk ikke tandbørsten hen over tænder og tandkød.Brug en mild tandpasta med fluor f.eks Sensodyne eller Zendium
  2. Brug tandtråd en gang om dagen, mellem tænderne,husk forsigtigt, at save den ned i mellemrummet og derefter rense ned langs den ene tand og derefter forsigtigt køre tråden op over tandkødsspidsen og ned langs den anden tand i det aktuelle mellemrum. Derefter saves tråden ud af mellemrummet igen. Og så saves der forsigtigt ned i næste mellemrum osv.
  3. Efter tandbørstning spyttes så meget skum som muligt ud men skyl ikke munden med vand, dette vil give tænderne en bedre virkning af den fluor der er i tandpastaen

VÆR PÅ VAGT!

Hvis ikke tandkødsbetændelse behandles, er der risiko for, at det problem, der ellers er nemt at komme til livs, udvikler sig til paradentose. Paradentose er en alvorlig tandsygdom, der leder til, at tænderne mister deres fæste i knogle, hvilket i værste tilfælde forårsager, at tænderne falder ud.

For at undgå at det når så vidt, er det vigtigt, at du er på vagt over for tandkødsbetændelse og tager hånd om problemet. Det kan have store konsekvenser for din tandsundhed at ignorere blødende tandkød.

Husk igen at rygning kan være årsag til både tandkødsbetændelse og paradentose, og disse sygdomme kan være meget svære at behandle hvis ikke man ophører med rygning.

Navigation

Log in with your credentials

Forgot your details?