Bidskinner

Oplever du, at du skærer tænder eller presser tænder eller kan du se, at dine tænder er meget slidte på tyggefladerne og oplever du ofte, at du er øm i tyggemusklerne og har hovedpine kan det være, at du har behov for en bideskinne.

En bideskinne kan hjælpe

Efter en grundig vurdering, af dine tænder, dit bid ,tyggemuskler og kæbeled kan konklusionen blive, at en bideskinne, kan afhjælpe dine problemer.

Der tages et aftryk, af din overkæbe og underkæbe og der fremstilles et sammenbid af dine tænder. Ud fra disse tre afrtyk framstilles en hård skinne til overkæben som passer præcist omkring dine tænder. Derefter tilpasser vi skinnen så du bider jævnt på den når du tygger sammen.

Ideen er, at du ikke låses fast i et bestemt bid når du bider sammen på skinnen, men ,at du rammer jævnt så hjernen får at vide, at her er rart og jævnt at stå således, at du ikke hele tiden skærer, for at finde et punkt hvor der er flere kontakter. Dette vil aflaste dine tyggemuskler, dit kæbeled og minimere slidet på dine tænder.

Slitage på tænderne

Lider man af Reflux med syre fra maven op i munden, er en bideskinne ofte meget nødvendig. Syren fra maven vil ætse tandens emalje især på bagsiden af tænderne og risikoen for, at tænderne slides op er meget stor. Bideskinnen vil her reducere slidet på tanden tyggeflade så du ikke risikerer alvorlig sænkning af højden på dit bid.

Skærer du tænder?

Man bruger typisk bideskinnen om natten, men den kan også bruges om dagen hvis du bemærker, at der er særlige tidspunkter hvor du skærer eller presser tænder.

Navigation

Log in with your credentials

Forgot your details?