Kosmetisk behandling

Kosmetisk behandling dækker over en række af behandlinger.

Plastbehandling

Plast er et fantastisk materiale som findes i utallige farver så det matcher den tand det lægges i.Det bruges til almindelige fyldninger i alle mundes tænder men også til kosmetiske behandlinger.

Hvid der i fortænderne ligger gamle misfarvede plastfyldninger, kan det skæmme dit udseende og smil meget, så bare det at få skiftet nogle enkelte fyldninger i fortænderne, så de ligner din egen tand i farven, kan gøre dit smil helt nyt og smukt.

Har du ved et uheld knækket noget af dine fortænder, er det ikke altid, at det er hensigtsmæssigt, at sætte en porcelænskrone på,måske er det synd, at slibe så meget af tanden.Her er plast igen et fantastisk materiale til at genopbygge din tand som den så ud før.

Har du et kosmetisk problem med, at nogle af dine fortænder har en slidt og misfarvet overflade, og porcelænskroner er for dyre for dig, så er plastfacader en super løsning. Vi laver dem så din tand fremstår i den rigtige farve og med en smuk og enartet overflade så du igen kan smile med et smukt smil.

Porcelænskroner

Idag findes der flere forskellige typer af porcelænskroner.Det mest brugte idag til den kosmetiske behandling er kroner bestående af en meget hårs keramisk kerne hvor der uden på lægges et tynd lag porcelæn.

Disse keramiske/porcelæns erstatninger kan udformes både som hele porcelænskroner ,som porcelænsfacader på tænderne forside eller som diciderede porcelænsfyldninger i store og små kindtænder.

I nogle kosmetiske behandlinger af fortænder fejler tanden måske ikke andet, end at den har en kedelig overflade eller facon og her er det fantastisk, at man kan nøjes med, at forny forfladen på din tand med porcelæn og ikke lave et indgreb på resten af tanden, som man slet ikke ser.

Porcelænskroner har en længere holdbarhed end plast og ændre ikke farve over årene.

Tanderstatning

Det at mangle nogle tænder kan være meget skæmmende og er det på et synligt sted kan det bevirke, at du slet ikke har lyst til, at smile. Mangler du en tand med rod og det hele er der tre erstatningmåder.

A. Implantat
B. Bro
C. Aftagelig protese

A. IMPLANTATER

Implantat med krone er det mest brugte idag.Ved denne behandling sætter man en titanium skrue op hvor roden var før(implantatet), Dette er oftest et meget enkelt og lille indgreb. Derefter monterer man en porcelænskrone på denne skrue.Mangler du flere tænder kan man lave broer på implantater (se næste punkt).Fordelen ved implantater er, at man slet ikke rører ved dine andre tænder.

B. BRO

En bro er noget, der erstatter en eller flere tænder ved at sidde fast på enten dine andre tænder eller på nogle implantater.Broen består af Keramik eller Metalkeramik
For at erstatte en tand, er det nødvendigt, at slibe på de to nabotænder. Derefter fremstiller man 3 kroner, der loddes sammen således at den tand du mangler holdes af de to kroner, der cementeres på nabotænderne. Dette kan være en god ide, hvis nabotænderne ved siden, af den tand tand du mangler er ødelagte eller slidte og du derved får 3 nye flotte stærke tænder

Mangler du mange tænder, kan der sættes to eller flere implantater op og på disse implantater, kan der fremstilles en bro som erstatter mange manglende tænder.

C. AFTAGELIG PROTESE

Det der er beskrevet under punkt a.og b. er løsninger hvor dine erstatninger sidder fast og permanent i munden. En aftagelig protese kan også erstatte en eller flere tænder men skal tages ud flere gange om dagen og rengøres.Denne løsning egner sig mest ved mangel af mange tænder. Denne løsning er oftest den billigste.

Tandregulering

Tandregulering er nødvendig, hvis du er meget utilfreds med hvorledes, dine tænder sidder eller, hvis du slider meget især på dine fortænder, så de efterhånder ser mindre ud. Idag er det ikke kun børn og unge man retter tænder på, men i høj grad også på voksne.

Tandretning, som også kaldes Ortodonti er et speciale som udføres af specialuddannede ortodontister. Og disse behandlinger udføres derfor ikke på vores klinik.

Er du interesseret i, at vide mere om tandretning kan vi stærkt anbefale specialtandlæge Karin Becktor

Se mere på www.becktor.dk.

Blegning

Synes du, at dine tænder er blevet gule og misfarvede, og du overvejer, at få lavet kroner eller facader på dine tænder, kan en tandblegning være et alternativ. Det at få bleget sine tænder kan gøre en kæmpe forskel på, hvordan du ser på dit tandsæt. Pludselig er det ikke så vigtigt, om der er en skæv tand bare tænderne ser lyse og flotte ud.

Man skelner mellem klinikblegning og hjemmeblegning.

På klinikken anvender man en et blegemiddel, hvor det blegende stof er i en meget højere koncentration end til hjemmeblegning, og det kræver derfor, at vi afdækker dit tandkød og sørger for, at du ikke får blegemidlet hverken på slimhinder,læber eller tunge og midlet vil slet ikke kunne synkes.

Under klinik blegningen bliver blegemidlet lagt på tænderne og virker 15 min hvorefter det fjernes og et nyt lag lægges på igen 15 min. Dette gentages 3-4 gange.

Ved hjemmeblegning anvendes et mildere blegemiddel som lægges i blegeskinner, som er fremstillet efter et aftryk af dine tænder. Man kan vælge et dagblegemiddel, der lægges i skinnerne 2×30 min./dag eller et natblegemiddel, der lægges i skinnerne og holdes på hele natten. Dette gøres 3-7 dage. Hos os kan du vælge en kombineret klinik/hjemmeblegning eller du kan vælge kun klinikblegning eller kun hjemmeblegning.

Når først du har blegeskinnerne, kan du efter et par år genopfriske din farve ved, at købe en ny tube blegemiddel.

Der er meget strenge regler i danmark omkring blegning, og derfor kan du her i landet kun få bleget og købe blegemiddel hos tandlæger. Det er vigtigt, at dit tandsæt er egnet til blegning og det vurderer vi ud fra en faglig vurdering hver gang. I dagene efter klinikblegning og mens du bleger hjemme, skal du passe på med fødemidler med meget farve og rygning er helt udelukket.

Navigation

Log in with your credentials

Forgot your details?