Hvor ondt gør det at få foretaget en rodbehandling?

Mange mennesker gyser ved den blotte tanke om en rodbehandling, men sandheden er, at indgrebet er en rutinebehandling, der udføres mange af hver dag, og som de fleste mennesker skal igennem på det ene eller det andet tidspunkt i deres liv.

Derfor kan det være betryggende at vide, at der sjældent er så store smerter forbundet med en rodbehandling, som folk går rundt og tror. I dette indlæg vil vi hos Tandlægerne Helle og Kim Nielsen gennemgå et rodbehandlingsforløb, så du ikke skal frygte for behandlingen, hvis uheldet skulle være ude.

SÅDAN FOREGÅR EN RODBEHANDLING

Behovet for rodbehandling opstår, når der er gået betændelse i tandens nerve. Betændelsen opstår som oftest pga. huller, der tillader bakterier at sprede sig hele vejen ned til tandbenet og tandnerven. En rodbehandling udført af en professionel tandlæge foregår i lokalbedøvelse og er derfor så godt som smertefri. Der bores et lille hul i tanden for at få adgang til tandens inficerede indre, og herefter fjernes den døde tandnerve og de bakterier, der er trængt ned i det såkaldte pulpakammer. Når dette er gjort, lukkes tanden igen med et fyldningsmateriale, som holder fremtidige bakterier ude.

PERIODEN EFTER RODBEHANDLINGEN

Da man er bedøvet under hele indgrebet, mærker man sjældent smerte i forbindelse med en rodbehandling, men der kan dog være mindre gener i perioden efter behandlingen. Nogle oplever lette smerter, spændinger eller ømhed i det behandlede område, men dette kan let klares med almindelig smertestillende medicin. Efter rodbehandlingen vil tanden være bakteriefri, men i princippet død, og det er vigtigt at være opmærksom på, at tanden derfor har større risiko for at knække end en almindelig tand.

SÅDAN UNDGÅR DU RODSPIDS- OG TANDRODSBETÆNDELSE

Der er sjældent så store smerter forbundet med en rodbehandling som folk frygter, men vi råder selvfølgelig altid vores patienter til at passe godt på deres tænder, så behandlingen ikke bliver nødvendig. Vil man undgå rodspids- og tandrodsbetændelse gælder det om at opretholde en god mund- og tandhygiejne. Dette gøres bedst ved hjælp af daglig tandbørstning, regelmæssig brug af tandtråd og sidst men ikke mindst, jævnlige besøg i vores tandlægeklinik i Birkerød, så vi kan opdage begyndende problemer, før de udvikler sig til noget alvorligt. Jo før man reagerer, jo større sandsynlighed er der for at man kan undgå behandling – noget både du og vi har en interesse i!

Vil du høre mere om, hvordan vi foretager rodbehandlinger hos Tandlægerne Helle og Kim Nielsen, er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Navigation

Log in with your credentials

Forgot your details?