Grundig forebyggelse giver færre behandlinger

Den forebyggende tandpleje starter allerede fra barnets første besøg hos tandlægen, og består af gode råd og vejledning i hvordan man bedst passer på sine tænder. Vejledning i den rette børsteteknik, samt hvilke mad- og drikkevarer man skal passe på, er en vigtig del af den forebyggende tandpleje, men derudover vil tandlægen også sørge for lære barnet at se på sine egne tænder ved hjælp af et spejl, samt at give barnet en god forståelse for, at der rent faktisk er en tydelig sammenhæng mellem tandpleje og sundhed.

Forebyggende tandpleje er dog ikke kun råd og vejledning, det er også fluorbehandlinger og lakforseglinger, der kan være med til at forebygge udvikling af huller.

SÅDAN FOREBYGGER DU SELV TANDPROBLEMER

Forebyggende tandpleje i hjemmet går ud på, at gøre det til en god vane, at børste tænder to gange dagligt og derudover at bruge tandtråd ofte. Modsat af hvad mange tror, er en hårdere tandbørste ikke mere effektiv. Er der flere forskellige hårdheder bør du altid vælge den blødeste tandbørste, da man med en voldsom børsteteknik og en hård tandbørste kan risikere at børste tandens emalje af. I forhold til tandtråd er både den løse tandtråd på rulle, og de små sticks man købe, der kombinerer tandstik og tandtråd, godkendt, så hvad du vil benytte kommer helt an på, hvad du føler dig bedst tilpas med.

HVORFOR ER FOREBYGGENDE TANDPLEJE VIGTIGT?

I forhold til tandpleje gælder det, at forebyggelse altid kommer før behandling. Hvis man gennem livet sørger for at børste tænder og bruge tandtråd, og derudover møder op til de tandlægetjek man bliver indkaldt til, er man godt på vej mod et sundt tandsæt. Den almindelige forebyggende tandpleje som man modtager hos tandlægen er den allervigtigste form for behandling, da man ved hjælp af disse tjek kan tage eventuelle problemer i opløbet. Hos Tandlægerne Helle og Kim Nielsen lægger vi stor vægt på at forebygge tandskader- og sygdomme, da det altid er både billigere og mindre smertefuldt at forebygge end at behandle, og det er alle jo interesserede i.

Navigation

Log in with your credentials

Forgot your details?